Toning & Spierdefinitie

Spieren worden van nature korter wanneer je niet beweegt, met excentrische krachttraining ga je daartegen in. Met Essentrics verleng je en versterk je de spieren in alle mogelijke richtingen. Dat maakt de workout uniek en zeer effectief voor body toning. Denk aan het creëren van een slanke taille, getonede arm- en beenspieren, een platte buik en gedefinieerde schouders en rugspieren. Doordat je in de lengte werkt en gelijktijdig versterkt, ontwikkel je een langer en slanker uiterlijk.

Full body-workout

Essentrics is op zichzelf een goede workout en je hoeft er geen andere trainingen naast te volgen om te werken aan kracht, calorieverbranding, spierdefinitie of flexibiliteit. Hoe sterker je wordt en hoe meer bewegingsvrijheid je ontwikkelt, hoe meer je jezelf bij de volgende Essentrics-les kunt uitdagen, omdat je dan nóg verder kunt strekken terwijl je je spieren versterkt. Ook vergroot je iedere les je body awareness waardoor je alleen maar beter zult trainen.

Aanvullende training

Wanneer je een andere sport beoefent en andere workouts volgt, kan Essentrics een goede aanvulling zijn. Je werkt systematisch aan alle spierketens en brengt het lichaam in balans. Stijf bindweefsel wordt gehydrateerd en beweegbaar, en stijve lichaamsdelen zoals heupen, schouders, hamstrings en je lage rug worden losgemaakt, zodat je andere sporten beter en meer gecontroleerd kunt uitoefenen en je blessures tegengaat. Je krijgt meer bewegingsvrijheid, snelheid en reactievermogen. Het toevoegen van full body-bewegingen aan je sportroutine is het geheim voor een lichaam met souplesse, maar zonder blessures en pijn. Je zult merken dat je profiteert van alle voordelen van meer flexibiliteit en mobiliteit, en je je energiek, fit en gezond voelt. Het is niet voor niks dat Canadese topsporters - turners, kunstschaatsers en ijshockeyers- in hun trainingsprogramma Essentrics krijgen.