Essentrics is een full body rebalancing workout op afwisselende muziek waarin kracht- en flexibiliteittraining gecombineerd wordt. Door middel van stretches en vloeiende, spierversterkende bewegingen worden alle grote spiergroepen getraind. De spieren worden tegelijkertijd verlengd en versterkt, waardoor je lichaam slanker en soepeler wordt, je een betere houding ontwikkelt en je je sterker en energieker gaat voelen.

 

Essentrics bevat o.a. elementen uit ballet, moderne- en jazzdans, tai chi, yoga en pilates. Na de les ervaar je direct de voordelen zoals meer ruimte in je lijf en lengte in je lichaam. Je voelt je lichter en sterker. De bewegingen zijn niet te zwaar en te moeilijk maar je versterkt en verlengt wel effectief je spieren. Essentrics is gericht op balans in je lijf. Elke oefening is uitgedacht en heeft een reden – een spier prikkelen maar daarna ook weer rust geven. 

 

Essentrics is in Canada ontwikkeld door Miranda Esmonde-White, voormalig ballerina bij het Canadese Nationale Ballet, en haar dochter Sahra Esmonde-White. Jarenlang had Miranda last van chronische rugklachten. In samenwerking met fysiotherapeuten en chiropractors ontwikkelde ze Classical Stretch & Essentrics, waarmee haar klachten verdwenen.
Het dansante zie je terug in de manier van bewegen: we versterken de spieren vanuit het verlengen ervan en maken ze zo sterker en flexibeler

 

Waarom Essentrics

 
  • Je krijgt er energie van
 
  • Je voelt dat alles weer los is; reken af met stijfheid en pijntjes
 
  • Je kunt de intensiteit van de les zelf bepalen
 
  • Je krijgt lange, slanke, sterke en soepele spieren
 
  • Je maakt een heerlijke flow in de les mee waardoor het uur voorbij vliegt